Jadłospis

 

Jadłospis tygodniowy od 6-10.05.2024

   

Poniedziałek 6.05

Makaron 140g (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) z serem białym półtłustym KLINEK 60g (mleko) z jogurtem naturalnym (mleko), herbata z cytryną 200ml, banan.  

Wtorek 7.05

Pomidorowa na mięsie wieprzowo-drobiowym z ryżem, 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki) śmietana 18% mleko, ryż, koncentrat pomidorowy 30% pomidory, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa; ; Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia)) Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), serek homogenizowany 200g waniliowy (mleko). 

Środa 8.05

Befsztyk mielony smażony 120g ( mięso wieprzowe, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy, pieprz naturalny , bułka wrocławska gryzka (mąka pszenna), jaja, sól o obniżonej zawartości sodu, ziemniaki 150g , marchewka z jabłkiem 150g, herbata z cytryną.  

Czwartek 9.05

Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ogórki kiszone) śmietana 18% (mleko). Pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia) Chleb ze słonecznikiem (Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%).

Piątek 10.05

Makaron kokardki ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200ml.  

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.