Jadłospis

  • Drukuj

 

Jadłospis tygodniowy od 13, 17.05.2024

   

Poniedziałek 13.05

Zacierkowa na mięsie wieprzowo –drobiowym 350ml (mięso wieprzowe, kurczak, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron zacierka (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) . Pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), mus Tymbark owocowy. 

Piątek 17.05

Ryba smażona Morszczuk 110g (ryba, jaja, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej 120g (kapusta kiszona, marchewka, jabłka, oliwa z oliwek) herbata z cytryną.

 

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.